ГОДИШНА СРЕЩА НА ФОТОКЛУБ "ОСМО ИЗКУСТВО" КОПРИВЩИЦА - ТРАДИЦИИТЕ СА ЖИВИ ...

Организатори: Сдружение Фото Клуб „Осмо Изкуство” и ТА “Стил Травeл”
  • 01 - 03 февруари 2019 г.
  • 3 дни/ 2 нощувки
  • Собствен транспорт

Снимки на участници във фотопленера

  • Описание

   Скъпи приятели,

   Тази година решихме да проведем традиционна годишна сбирка на клуба в начаблото на месец Февруари 2019 г. в китното възрожденско градче Копивщица. Настаняването ще бъде в хотел Панорама, Джоголанова къща, хотели Рай 1 и Рай 2 и подобни.

   Освен традиционното фотографско развлечение в Копривщица, а именно разходките по уличките на градчето с фотоапарат в ръка, сме планирали и възможност да участваме в програмата на Музея на хляба и традиционните храни. Ще станем свидетели на позабравени традиции от огнището - „най-малката част на дома, където обаче се подготвя храната“ и ще можем да участваме заедно с домакините в производството на хляба. Ще ни разкажат “Приказка за опитомяването на зърното” и как от него се получава хляб и ще станем свидетели на традициони дейност свързани с производството на хляб. Всички, които водят програмата са облечени с народни носии.

   А вечерта на 2-ри февруари ще се съберем на традиционната "тържествена вечеря", по време която ще разкрием и част от плановете ни за предстоящите за 2019 година инициативи и мероприятия на “Фотоклуб Осмо изкуство”. Ако има желаещи може да организираме и прожекция на кадри заснети по време на Фотографското пътешествие до остров Занзибар организирано и проведено от нашия клуб в средата на януари 2019 година.

Програма:

01.02.2019

ПЕТЪК

Около 16:00 ч. – пристигане и настаняване в Хотел Панорама, Джогаланова къща, хотели Рай 1 и Рай 2. – Свободно време за разходки, снимане, почивка – Време за вечеря.

02.02.2019

СЪБОТА

Преди обяд – свободно време за разходки в Копривщица, снимане и почивка. По обяд – ще участваме в програмата на Музея на хляба и традиционните храни. - https://www.facebook.com/MuzeiNaHliabaITradicionniteHrani/: В програмата са включени: - Приказка за опитомяването на зърното и как от него се получава хляб. - Ще мелим брашно с хромел - Ще правим безквасен хляб с пепелява вода - Ще правим хлебни цветя - Програма тип тийм билдинг – меси се хляб по двойки, като едната ръка на всеки участник е вързана. В същото време постоянно им се пречи, посипват ги със сол, пръскат ги с вода, пощипват ги… - Дегустация на местни вина и ракии, като няма ограничения в количествата - Обяд – домашен пържен суджук по местна рецепта, пържени картофи, домашна лютеница и кьополо, топъл хляб. - Забавна програма – в началото с народна музика, след това каквото дойде …Всички, които водят програмата са облечени с народни носии. А ние естествено ще снимаме всичко изброено по-горе. Ще има и шоу с хвърляне на брашно и други подходящи за снимане неща.Минималния брой участници в програмата на Музея на хляба е 25 човека. Максимума е 75 човека. Около 20:00 ч. – “Тържествена” вечеря.

03.02.2019

НЕДЕЛЯ

Закуска – Свободно време за снимане и разходка в Копривщица. – Отпътуване.