ФОТОРАЗХОДКА С ФОТОКЛУБ “ОСМО ИЗКУСТВО”, SIGMA И ОЛИМПУС
16 май 2020 г.
Организатори:
  • Фотографски системи – официален дистрибутор на Sigma, BlackRapid и LensCoat
  • Фотоклуб "Осмо Изкуство"
  • ТА "Стил Травел"ЕООД

Снимки на участници във фотопленера

  • Описание

   Приятели,

   През месец май Фотоклуб “Осмо изкуство” празнува годишнина от своето основаване. Тази година “Осмо изкуство” навършва 10 години – клубът е основан през пролетта на 2010 година. Годишнината на клуба съвпада и с облекчаване на мерките за изолация и по тази причина решихме една от инициативите по повод празника да бъде Фоторазходка в парка Врана в разгара на пролетта.

   Това е момента от годината когато в парка могат да бъдат видяни най-много видове птици. Сред разбуждащата се през пролетта растителност част от пернатите вече са загнездили, други са се отдали на брачни игри , а някои за кратко са спрели за почивка при своята пролетна миграция.

   Какво можем да снимаме в парк "Врана" в разгара на пролетта? По това време в парка „Врана“ могат да бъдат наблюдавани над 50 вида птици. Разбира се много от тях остават скрити и за най-зорките от нас. Вероятно ще може да снимаме видове като горска зидарка, лъскавоглав синигер, голям синигер, син синигер, черен синигер, елшова скатия, обикновенната чинка. Сред по-предпазливите представители на птичия свят в парка са и следните видове: голям пъстър кълвач, среден пъстър кълвач, черешарка, зеленика, щиглец, сойка, поен дрозд, имелов дрозд, кос, червеногушка, бяла стърчиопашка и др. При повече упорство и късмет в обективите Ви могат да попаднат големият ястреб, малкият ястреб, мишеловът, дърволазката, жълтоглавото кралче, дългоопашатият синигер, черният кълвач, зеленият кълвач, сирийският пъстър кълвач и др.

   Партньор на фоторазходката е Фотографски системи – официален дистрибутор за България на Sigma Corporation Japan, който ще осигури за тест по време на фоторазходката подходящи обективи Sigma за снимане на птици и диви животни.

   ФОТОРАЗХОДКАТА ЩЕ СЕ ПРОВЕДЕ ПРИ СПАЗВАНЕ НА ИЗИСКВАНЕТО ЗА СОЦИАЛНА ДИСТАНЦИЯ И НА ВСИЧКИ ПРОТИВОЕПИДЕМИЧНИ МЕРКИ!

ПРОГРАМА

   06:45 ч. – 07:00 събиране на входа откъм стопанството на парка Врана – отбивката от Цариградско шосе е на няколкостотин метра след околовръстното в посока София. Раздаване на тестовите продукти на желаещите.

   До 07:00 – Влизане в парк Врана. Входната такса е 5 лв. на човек. За да избегнем струпване на хора, влизането ще става в момента на пристигане на портала на парка. В 7:05 ч. Портала ще бъде затворен и всеки пристигнал след този час ще може да влезе в парка в 10 ч. с редовните посетители.

   07:05 – 16:00 ч. – Време за разходка и снимане в парка.

   За групата е осигурен извънреден вход в парка "Врана". Извънреден, защото ще влезем във време, в което няма да има други посетители на парка. (нормално паркът отваря за посетители в 10 ч.).

   Връщането на тестовите продукти трябва да се бъде направено най-късно до 16:00 ч. На мястото, където сутринта са били дадени на участниците.

   Програмата на фоторазходката може да претърпи промени в зависимост от снимачните условия!

Осигурена техника от Фотографски системи

   SIGMA

   Телеобективи Sigma за Canon и Nikon байонет.

120-400 mm DG OS

150-600/5.0-6.3DG OS HSM SPORTS само за Nikon

150-600/5.0-6.3DG OS HSM CONTEMPORARY

100-400/5.0-6.3DG OS HSM CONTEMPORARY

Телеконвертори Sigma TC-1401 и TC-2001

Mount Converter Sigma MC-11 – адаптер за обективи на байонет Canon към Sony E-mount - за участниците с безогледални пълноформатни фотоапарати Sony

Укрития и камуфлажи за обективи LensCoat

   ВАЖНО!

- Спазвайте нужната дистанция.

- Движете се само по указаните алеи в парка.

- Може да носите репеленти за кърлежи и комари (пръскано е, но за всеки случай)

- Забранено е влизането в парка с колело и домашни любимци.

   Авторски права

   Правата върху снимките направени по време на фоторазходката остават изцяло на автора. Организаторите на фоторазходката запазват правото да ползват снимките от него с цел популяризирането и.

   Забележка

- Организаторите си запазват правото на промени в програмата с цел подобряването на организацията и качеството на организираните от тях мероприятия.

- Обективите и фотокамерите, които ще бъдат осигурени за фоторазходката са единични бройки и желаещите да ги ползват ще трябва да се редуват.