Travel, Street, Архитектурна, Пейзажна, Репортажна и Портретна фотография

Организатори: Сдружение Фото Клуб „Осмо Изкуство” и ТА “Стил Травeл”
  • 28 февруари – 3 март 2015 г.
  • 4 дни/ 3 ношувки
  • С автобус
  • Описание
  • Полезна информация

   Със съдействието на:

- Фотографски Системи ООД

Програма:

28.02.2015

СЪБОТА

07:00 –Отпътуване от София от пл. „Св.Ал.Невски“. по маршрут София – ГКПП „Кулата” – Солун -Каламбака /настаняването в автобуса започва 30 мин. преди часа на отпътуване/. Акредитиране на участниците в пленера – в автобуса. Около 13:00ч.–притигане в Солун. (автобусът оставя участниците в пленера на църквата „Св.Димитър“ ). Свободно време. Около 15:30 ч. – отпътуване от Солун. (автобусът взима участниците в пленера от Бялата кула) Около 19:00ч. – пристигане в Каламбака. Настаняване в хотела. Вечеря.

01.03.2015

НЕДЕЛЯ

07:00 – 08:00– Закуска и закичване на мартеници 08:00 ч. – Обща снимка пред хотела 08:10ч. –отпътуване за Метеорите–Маршрутът на автобуса минава през с. Кастраки, край манастира „Св.Никола“, манастира „Русаний“ („Св.Варвара“), манастира „Варлаам“, и стига до манастира “Преображение Христово”(Големия Метеор /Метаморфозис/Преображенски). – Автобусът оставя фотопленеристите на манастира “Преображение Христово”, който е и най-високо разположен. (Всеки от изброените по маршрута манастири е достъпен по асфалтов път водещ в посока Каламбака.) – По обед– автобусът се връща в Каламбака, като по пътя взима желаещите обратно от предварително уговорените места. За тези, които искат да останат по-дълго и да се завърнат вървейки – разстоянието от манастира “Преображение Христово” ( най-отдалечения манастир ) до нашия хотел е 6 км – спускане. Пешеходно се изминава се за около 1ч и 35мин. – Следобед– групата има свободно време. Една от забележителностите на Каламбака, заслужаваща нашия интерес е църквата на града. Днес тя е единствената останала в Гърция с централно поставен амвон. – Вечерта– възможност за снимки в режимно време, вечеря, нощна фотография.

02.03.2015

ПОНЕДЕЛНИК

Възможност за ранно тръгване за снимане на изгрев – при наличие на желаещи мястото за снимане на изгрев и часа на тръгване ще бъдат определени допълнително. 07:00 – 08:00– Закуска. 08:10 ч.– отпътуване за Метеорите – Автобусът отвежда фотопленеристите до Метеорите като се изкачва от източната страна и стига до манастира „Св. Троица“ и до манастира „Св. Стефан“. – Автобусът се прибира в Каламбака в ранния следобед. В зависимост от атмосферните условия ще преценим на място, по кое време тези, които желаят могат да посетят района на отдалечения и по-малко известен манастир “Ипапандий”. – Свободно време и време за вечеря.

03.03.2015

ВТОРНИК

07:00 – 08:00– Закуска 08:10 ч.– Отпътуване от Каламбака. Около 10.00 ч. – Пристигане във Вергина ( Ейгай – първата столица на античната македонска държава) 10:00 – 12:30– Възможност за посещение гробницата на Филип II Македонски. ( входна такса - 8 Евро ) Свободно време. Обяд Около 12:30 ч. – отпътуване за България Около 19:30 ч. пристигане в София

   Преференции:

- Всеки участник получава персонален бадж удостоверяващ участието му в пленера.

- Възможност за тестване на избрани модели обективи, светкавици и фотоапарати Sigma, чанти и раници Lowepro и стативи Joby по време на пленера. Конкретните модели, които ще бъдат предоставени за пленера ще бъдат обявени на място.

- Възможност за използване на преносимо осветление с автономно захранване – Dedolight Ledzilla, по време на пленера.

- Талон за 5% отстъпка при покупка на продукти Sigma и Dedolight и 10% отстъпка при покупка на продукти Lowepro и Joby.

- Продуктите на Sigma, Dedolight и Joby са предоставени за пленера с любезното съдействие на фирма Фотографски системи ООД. Всички демонстрационни продукти ще могат да бъдат закупени от участниците след пленера при преференциални условия.

Информация за местата, които ще посетим и заснемем по време на пленера:

http://pravoslavieto.com/poklonnichestvo/gr/meteora/index.htm 

http://www.nasamnatam.com/patepis/Meteora_edno_ot_chudesata_na_Gyrciia-1507.html

http://bg.wikipedia.org/wiki/Метеора 

   Авторски права

   Правата върху снимките остават изцяло на автора. Организаторите на пленера запазват правото да ползват снимките от него с цел популяризирането му и реклама на клуба.